Stille Dorst een film geregisseerd door Claire Zhou vertelt het persoonlijk verhaal van een biculturele homoman over angst, zelfacceptatie en bevrijding. 

Stille Dorst is een korte film over Tarik, een 32-jarige Marokkaanse man, die alleen bij een vakantiehuisje op de Veluwe terecht komt om de scheiding met zijn vrouw te ontlopen. Wanneer vervolgens de waterleiding van het huis niet blijkt te werken, komt Jonas, de verhuurder van het huisje, langs om hem te repareren. Vanaf dat moment wordt Tarik geconfronteerd met gevoelens die hij zijn hele leven al heeft onderdrukt. Claire Zhou (1996) is een talentvolle, afgestudeerde regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze heeft de film Stille Dorst gemaakt om een persoonlijk verhaal te vertellen over geïnternaliseerde angst, zelfacceptatie en bevrijding.

D.d. 2 juli 2018 was Robert Bolwerk bij de première van de film. Zijn reactie: Het was een bijzondere première avond met mooi gesproken woorden aan het eind van de film door Claire en de hoofdrolspelers. Ik was absoluut onder de indruk van de film, knap gefilmd met zeer goede acteurs.Mooi gekozen kantel moment met een kwetsbaar en passend gedicht. Claire en alle medewerkers aan deze film mogen trots zijn op het eindresultaat. Zeker een toegevoegde waarde voor mensen die worstelen met persoonlijke gevoelens van liefde en hun zelfacceptatie. De teaser van de film is te zien op https://vimeo.com/275240505