Prikbord

Perfect Me

Mooi zijn heeft veel voordelen: je doet het beter op de relatiemarkt, bij het vinden van een baan, een huis en een netwerk. Maar wie bepaalt wat mooi is? En hoe ga je de competitie aan met je geïdealiseerde, digitale, zelf? Laten we ons gek maken of zijn we goed bezig? We raken verwikkeld in een slopende competitie met ons veel perfectere digitale zelf. Lees meer en bekijk het programma: Perfect Me – VPRO Tegenlicht

Coverfoto Linda de Mol in bikini ‘mooi gebaar, maar er is meer nodig’

#Lekkerbodypositief: met die hashtag roept Linda de Mol mensen op om foto’s van zichzelf te delen in bikini. Als je het hele jaar in kleine artikelen hoort dat je eigenlijk niet goed bent zoals je bent, geloof je niet opeens dat je er mag zijn door een cover. “In de zomer worden vaker nummers gemaakt die preken over meer zelfacceptatie, terwijl de rest van het jaar in het blad en online een andere boodschap wordt meegegeven”, zegt Hagen. “Dan krijgen we tips hoe we moeten afvallen of hoe we ons moeten verbergen achter onze make-up.” NOS nieuws: Coverfoto Linda de Mol lees meer …

Met de opmerking van Angela de Jong van het AD: “Dapper” “Ik vraag me bij dat soort acties toch ook altijd af waar de oprechte bedoelingen ophouden en de slimme marketingcampagne begint.” Mediacourant: AD Angela de Jong artikel lees meer …

 

‘Het is niet normaal om mooi en succesvol te zijn en alles onder controle te hebben’

„De eisen die men stelt aan het leven zijn te hoog. Jonge meisjes willen allemaal mooi zijn, sociaal én slim. Dat is echt alleen weggelegd voor een elite – de allersterkste groep. Het pad van ‘normaal’ zijn – succesvol, alles onder controle hebben – is zo vernauwd dat velen eraf vallen en dus ‘iets’ hebben. Het ís niet normaal om mooi en succesvol te zijn en alles onder controle te hebben. Het is normaal om soms bang te zijn, ongelukkig, verdrietig, dom, je te vervelen en soms eenzaam te zijn.”

Goed inhoudelijk artikel, zeer de moeite waard om het hele artikel te lezen! NRC artikel, lees hier meer

 

STILLE DORST – Een FILM van Claire Zhou

Stille Dorst een film geregisseerd door Claire Zhou vertelt het persoonlijk verhaal van een biculturele homoman over angst, zelfacceptatie en bevrijding. 

Stille Dorst is een korte film over Tarik, een 32-jarige Marokkaanse man, die alleen bij een vakantiehuisje op de Veluwe terecht komt om de scheiding met zijn vrouw te ontlopen. Wanneer vervolgens de waterleiding van het huis niet blijkt te werken, komt Jonas, de verhuurder van het huisje, langs om hem te repareren. Vanaf dat moment wordt Tarik geconfronteerd met gevoelens die hij zijn hele leven al heeft onderdrukt. Claire Zhou (1996) is een talentvolle, afgestudeerde regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze heeft de film Stille Dorst gemaakt om een persoonlijk verhaal te vertellen over geïnternaliseerde angst, zelfacceptatie en bevrijding.

D.d. 2 juli 2018 was Robert Bolwerk bij de première van de film. Zijn reactie: Het was een bijzondere première avond met mooi gesproken woorden aan het eind van de film door Claire en de hoofdrolspelers. Ik was absoluut onder de indruk van de film, knap gefilmd met zeer goede acteurs.Mooi gekozen kantel moment met een kwetsbaar en passend gedicht. Claire en alle medewerkers aan deze film mogen trots zijn op het eindresultaat. Zeker een toegevoegde waarde voor mensen die worstelen met persoonlijke gevoelens van liefde en hun zelfacceptatie. De teaser van de film is te zien op https://vimeo.com/275240505

 

 

 

 

De maat is vol

De mythe van het maakbare lichaam heerst en zet ons ertoe aan om obsessief met ons eigen lichaam en dat van anderen bezig te zijn, met alle frustraties van dien.

Lees en zie het filmpje: Kruispunt: De maat is vol

De maat is vol

Nieuwe single Esmée Denters

De nieuwe single van Esmée heet Feeling Good. Het is de eerste van haar nieuwe album ‘These Days’ part 2. Het nummer gaat volgens haar over zelfacceptatie. Iets wat niet makkelijk is voor haar, zo schrijft ze op Instagram. ,,Ik heb me als tiener en twintiger veel zorgen gemaakt over wat mensen van mij vonden. Ik heb me altijd een beetje een buitenbeentje gevoeld, alsof ik er niet bij hoorde. Ik ben nog steeds aan mezelf aan het werken, en ik ben er nog lang niet. Maar ik kan wel zeggen: ik ben trots op wie ik ben.”

Jubileumspeld Internationaal Zelfacceptatie Symbool

 

Anniversary Lapel Pin, International Self-acceptance Symbol

 

Een jubileum moet worden gevierd, op basis hiervan heeft het bestuur de opdracht aan Laura Egbers, Goudsmit & Vormgever www.spelden.com, verstrekt voor vervaardiging van een unieke jubileumspeld.

Met het Internationaal Zelfacceptatie Symbool als uitgangspunt is, in samenspraak, door Laura een bijzonder ontwerp tot stand gekomen. Het ontwerp kenmerk zich door de herkenbaarheid, eenvoud en doeltreffendheid. Hiermee is het een prachtig sieraad geworden, die zichtbaar kan worden gedragen. Hierdoor wordt het fenomeen Zelfacceptatie, op een bijzondere wijze, wederom onder de aandacht gebracht.

Het bestuur

Renée Zellweger spreekt zich uit tegen de op uiterlijk beluste media

Renée Zellweger

‘We can do better’. Zo heet het opiniestuk dat niemand minder dan Renée Zellweger heeft ingestuurd aan de Huffington Post. Daarin haalt ze keihard uit naar de tabloidjournalisten die het vooral hebben gemunt op haar uiterlijk en niet schrijven over dat wat daadwerkelijk belangrijk is ……
‘Ik schrijf dit stuk nu om eerlijk naar mezelf te zijn, ik moet me uitspreken over de echte waarheid in mijn leven, terwijl ik zie dat de speculaties steeds meer als waarheid worden aangenomen. Het artikel zelf doet er eigenlijk niet toe, maar het begint symbool te staan voor andere verhalen over de zelfacceptatie van vrouwen, en de sociale druk die zij voelen om er op een bepaalde leeftijd op een bepaalde manier uit te zien.’ www.harpersbazaar.nl

Première ‘HEM/ZIJN’ van jongeren gezelschap Suburbia

ALMERE-Jongerengezelschap subSuburbia speelt ‘HEM/ZIJN’, een nieuwe voorstelling over transgender jongeren. De première is op 9 april in De Voetnoot en speelt tot en met 23 april.
Regisseur Esther Bolte: “Dit nieuw geschreven toneelstuk gaat over transgenders, een onderwerp dat nog teveel in de taboesfeer hangt. Maar we vertellen ook een universeel verhaal over een jongen op weg naar zelfacceptatie en in dit geval geluk. Want, wie ben jij? En wie zou jij het liefste willen zijn? Wat houdt je tegen?”
Theatergroep Suburbia.nl

Louboutin zet haar beste beentje voor op weg naar zelfacceptatie.

De schoonheidsnorm is aan het veranderen in de mode-industrie en godzijdank geldt dit ook voor Louboutin, dat naast Marc Jacobs (Beth Ditto liep mee in de SS16 show tijdens New York Fashion Week) een van de eerste grote merken is dat kiest voor plussize schoonheid. De schoonheidsnorm is aan het veranderen en verschillen die voorheen als zwaktes werden gezien zijn nu krachtige eigenschappen.

Lees de rest van het artikel